Vesting in Roemenie

Dit boeit mij onmenselijk :-):

"Eeuwenoude vesting ontdekt met Google Earth.

Onderzoekershebben in de buurt van de stad Timisoara in het oosten van Roemenië eenarcheologische nederzetting met verdedigingswerken van ruim 3200 jaaroud blootgelegd. Het complex heeft een oppervlakte van 2000 hectare.Volgens de onderzoekers is het wellicht de grootste archeologischeopgraving in Europa tot nu toe, meldde de Roemeense televisie.
De vondst is vooral bijzonder door de oppervlakte en omdat de nederzetting geheel intact is gebleven.ument.write(”);Klik hier! Deonderzoekers hebben nog geen idee wie de bouwers van de vesting waren.In de tijd dat deze gebouwd moet zijn, 1200 voor Christus, bestond inde regio het schrift nog niet. Tegen de tijd dat de nederzettingbeschreven kon worden, moet deze al lang verlaten zijn geweest.
Deontdekking is gedaan aan de hand van satellietopnamen en met behulp vanGoogle Earth. Voor het verdere onderzoek zijn immense bedragen nodig,zo heeft het museum van Banat in Timisoara inmiddels laten weten. Dehulp van onder meer de VN-cultuurorganisatie Unesco is inmiddelsingeroepen.(ANP)"

Wat me vooral zo boeit is dat de mens nog steeds verborgen schatten ontdekt, zelfs als ze zo groot zijn. De mens is nog lang niet klaar op deze wereld, al was het maar om zijn eigen geschiedenis te schrijven.

xa9 RR 2008.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.