En dan zeggen wat ik moet doen of laten? Geen sprake van!

Ditwordt een banaal stukje tekst. Het begint al met de prachtige tekening JoepBertrams in het Parool van zaterdag 15 mei 2010:

Mobile Photo 15 mei 2010 16 23 26

Hetbeeld is eigenlijk nog vrij onschuldig. Het mag wat mij betreft nog harder, quaaanpakken van politici die anderen hun mening opleggen (zoals het CDA met zijnfamiliewaarden en dito moraal), maar er ondertussen op los neuken. Voorbij dedubbele moraal. Mijn god, hoe durf je iemand te zeggen dat jij een braaffamilietje bent en je vrouw lief hebt en eert en dat anderen ook zo moetenzijn, en ondertussen je zaad in de klamme kut van een ondergeschikte deponeert?Hoe kun je dat over je moralistische inborst krijgen?

Letwel, ik zeg niet dat je niet vreemd mag gaan. Misschien moet je dat juist doen.Dat loost een hoop spanningen, en ook licht fermenterend zaad. Maar ik kan niettegen die Biedermeier-moraal aan de ene kant, en het opgeheven vingertje  aan de andere kant. SCHANDE!

Heus,ik heb een vrouw en kind, en daarmee ben ik ook een ‘familyman’. Maar ik zalnooit en te nimmer verkondigen wat een ander moet doen. Ik heb wel het rechtvan mijn keuzes aan mijn zijde, en het zou goed zijn als iedereen het zou doenals ik, maar ik zal niet een ander vertellen wat ze moeten doen of laten.

Isdat gedrag van een prominente cda’er, nu drie maanden later, verleden tijd?Aangezien de hoofdrolspelers in de cartoon hierboven van de politieke bxfchnezijn verdwenen? Nee. Vergelijkbare mannetjes (en ik heb een schurfthekel aanhet gekonkelefoes en het meewaaien met elke machtswind in Nederland) dreigen nuweer de macht te krijgen. Een ander zeggen wat je moet doen, verbieden wat zijzien als verkeerd, maar ondertussen alles doen wat hun god verboden heeft.

Joep,maak weer een tekening. Niet om je voorkeur uit te spreken voor welk kabinetdan ook, maar geef ze van katoen. Ik doe mee.

xa9 rick ruhland 2010.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.