Gezondheidsraad adviseert minder vis, meer noten en groente, en geen alcohol

Bullshit natuurlijk. Die raad is iets van de overheid. De overheid is een hoop leugenaars en graaiers die alles in het werk stellen bedrijven veel winst te laten maken. Ook niet onbelangrijk: deze leugenaars en graaiers weten zichzelf verzekerd van een belangrijke adviesfunctie of commissarispost in een van die bedrijven als ze nu die bedrijven aan meer winst en omzet en weet ik wat voor belasting- en andere voordelen helpen.

En dan die adviezen.

Nog meer groente, en fruit. Weet je wel hoe duur dat spul is?

Minder vis is goed. Dat spul uit de zee is in Nederland gemiddeld van een zo slechte kwaliteit dat het stinkt naar rottende … wel, vis.

Meer noten? Ja, op je zang, uit-de-nek-kletsende GR.

Maar die laatste is helemaal van den zotte. GEEN alcohol? Of slechts 1 glas per dag? Ben je nou helemaal belatafeld en van de pot gerukt? Een glas is zelfmoord. Een fles per dag is meer in de richting.

Stop met die betuttelende overheidspropaganda, oh dicterende politieke partijen. Jullie draaien het volk (d.w.z., iedereen behalve de Henken en Ingrids want die weten van toeten noch blazen en dat moeten we wel zo houden) al genoeg een loer en een poot uit.

Laatste zin goed gelezen? Bevat een overspannen samentrekking, ook wel zeugma genoemd. Dat is wat de overheid bewerkstelligd. Slecht Nederlands. Doordat we ons voedingspatroon moeten aanpassen. Ammehoela.

© Rick Ruhland 2015

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.