Het wordt allemaal minder: champagne

Ik merk het dagelijks: de kwaliteit van leven gaat omlaag. En dan bedoel ik niet mijn leven, maar dat wat het leven levenswaard maakt. Neem nou champagne. Er zitten steeds minder bubbels in. De bubbels zijn ook nog eens kleiner dan vroeger, in die goede oude tijd. Het zuurtje is minder aanwezig en het zout in de bubbels is verdubbeld. Gevolg is dat champagne meer en meer lijkt op sekt, prosecco, cava en aanverwante dranken. Mijn favoriete Krug Clos is nog wel okay, maar de rest begint echt serieus slappe hap te worden. Hoe vier je nou nog een goede werkdag als je niet meer op oud-vertrouwde bubbels kunt rekenen?

Verder zijn veel flessen ook niet meer wat ze vroeger waren. Het glas is veel breekbaarder dan in die goede oude tijd, de muselets zijn van breekbaarder ijzer en de kurken? Praat me er niet van: het lijkt wel of bomen geen zin meer hebben goede kurk te leveren.

© Rick Ruhland 2015

Advertisements

3 thoughts on “Het wordt allemaal minder: champagne

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.