Partij voor Planten VII

Sinds 2007 houd ik op mijn weblog bij hoe het met de Partij voor planten is gesteld. Ik heb al een tijd niets meer geschreven over deze partij, voor een deel omdat ik aandacht geven aan politieke plantenpartijen niet kosjer vind. Alleen als partijen en politici zichzelf te grazen nemen, zoals recentelijk een frauderende Vermeend of een liegende Zijlstra, dan ben ik er als de kippen bij dat te grazen nemen uit te vergroten.

Qua Partij van Planten was er weinig nieuws. Links en rechts wordt deze partij voorbij gestreefd door nog gekkere mannetjes, dus nou moet het opperhoofd Goor fratsen uithalen. Wel, de eerstvolgende frats is er, dames en heren. Want:

De enquête is er!

Eindelijk is het duidelijk wat GW zijn – wat hij noemt – achterban heeft gevraagd. Hij wil me niet de hele enquête geven, en hij wil ook niet alle gegevens geven zoals het aantal planten dat deelnam, of wat de afwijkende meningen waren. Het lijkt er toch op te wijzen dat een plant als GW het best gedijt op droge aarde met een hoge zuurgraad.

Wat hij me wel wilde vertellen, waren vooral getallen. Hij heeft bij benadering 10 procent van alle planten geïnterviewd. Dat is volgens hem representatief. Die zijn allemaal eens met wat hij wil. Ik heb hem die middag over die cijfers gemaild. Hij zei dat hij wilde chatten via MSN. Ik zei ok, en de volgende dag zat ik een uur met hem te chatten.

Ik had natuurlijk, als wetenschapper die voor alles openstaat, vragen over zijn getallen, de planten die meededen zijn vragen, en zijn conclusies. Ik vroeg hem hoe hij die planten had gevonden die aan zijn enquête hadden meegedaan. Die hadden contact gezocht met hem. Dus, zei ik, dat zijn meer dan waarschijnlijk planten die achter jouw denkbeelden staan. Ging hij niet op in. Wel zei hij triomfantelijk dat iedereen die hem een reactie had gestuurd, achter zijn ideeën stond. En dat hij dus het gelijk aan zijn zijde had. Ik probeerde hem duidelijk te maken dat iedereen die aan de enquête deelnam, met hem was, maar ook dat de overige 90 procent niet gehoord was en misschien wel tegen hem en medegewassen was. Daarop vloekte hij een paar keer en daarna was hij een kwartier offline.

Ik ben gaan koffiezetten en speelde een spelletje op mijn computer tot ik een ping-geluid hoorde en GW weer online bleek. Ik stelde hem de vraag of de planten wisten waarom hij zijn enquête deed, en wat hij er mee wilde. Nee, zei hij, je kunt planten het beste in onwetendheid houden. Is dat dan wel fair? Ach, zo zei GW, ik kan ze alsnog wel vertellen wat ik er mee wil doen, maar dat kan ik zo veranderen. Ik ben immers de opperplant.

Welk programma heb je ze voorgelegd, en welke vragen had je dan? Hup, weer een kwartier offline. Hij kwam sterk terug de opmerking dat hij verkeerde vragen kan stellen. Dus zonder meer verkeerde conclusies trekken, maar dat mocht ik dan weer niet zeggen.

Hij ging weer offline. Het is ook niet gek. GW heeft nauwelijks scholing, dus trekt hij al snel verkeerde conclusies op basis van te weinig gegevens. Ik probeerde dat mijn buren ook uit te leggen. Maar die hebben ook weinig scholing. GW wil alles doen zonder anderen. Quote: ‘Nee, ik wil niet mijn zin doordrijven, ik weet gewoon wat goed is. En anderen snappen gewoon niet dat ik het gelijk geheel en al aan mijn zijde heb.’

En al die anderen die niet meededen aan de enquête, vroeg ik. En kun je niet hebben dat er andere planten zijn, die geen zure grond nodig hebben, maar op zandgrond leven, of in een moeras.

Hij is sindsdien weer onbereikbaar. Chatten is ook al niet zijn sterke kant. Ik wacht weer tot hij zich meldt.

© Rick Ruhland 2018

Advertisements

12 thoughts on “Partij voor Planten VII

   • Wij hebben onze studio in de buurt van Uithoorn. We zijn een beetje verspreid over noord- en zuid-holland. 17 maart kan ik niet, maar heb je iets in wat bij ons in de buurt is?

   • Lang niks geschreven, maar ik zag gisteren in StudioGonz dat jouw band daar binnenkort speelt. Wij speelden er gisteren met Kolbak. Is de ep uitgekomen?

   • Dat was een leuk optreden. Veel energie, we komen langzamerhand in de buurt van de band die we willen zijn. In het najaar gaan we de studio in voor een nieuwe EP (ook al omdat we als band nu energieker en steviger klinken dan op de EPs op spotidfy, deezer, etc.). Leuk zaaltje ook.
    Jullie zijn dus ook hard aan het timmeren aan de muzikale weg. Nog optredens hier in de buurt? Trouwens, vroeg me af: hebben jullie een manager / boeker / etc/ ? Als ja: tevreden over?

   • Welke studio gaan jullie induiken? Hoe lang bestaan jullie nu al? Ja wij zijn flink aan de weg aan het timmeren. We hebben geen manager en vooralsnog doe ik de boekingen en dat gaat heel goed. Wij mogen niet klagen over optredens. En jullie?

   • We hebben als band een aantal bevriende muzikanten / producers die een eigen studio hebben. Zoals Jeroen van Tuijl. Wij zijn als drietal nu een jaar onderweg, spelen sinds een half jaar live. Nog niet superveel optredens (stuk of 8), ik zou wel meer willen. Ik merk dat we er tussen moeten komen. Dat mensen van ons weten. Jullie mogen niet klagen? Hoe komt dat :-)? Eigenlijk vraag ik me dus af hoe jullie slagen in het ‘binnendringen’ bij pophuizen, -podia, etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.