Partij voor planten XVI

Soms, en misschien is het volgende het gevolg van al langere tijd de PvP volgen, maak ik me druk over de planten van onze samenleving. Maar het moet gezegd: ik maak me niet druk zoals Goor dat doet. Die is alleen maar bezig met de eigen parochie. En hij preekt hel en verdoemenis, maar dan niet over de planten die hij goed vindt. Entartete planten moeten door de versnipperaar, hoorde ik hem deze maand beweren. Een ghetto voor planten, dat zal hij binnenkort voorstellen. Zou me niets verbazen. Een stap verder en het wordt eng, als Goor planten die hem niet aanstaan wil concentreren in kampen.

Goed, ik moet zelf waken voor stemmingmakerij door iets als de laatste zin van de vorige alinea te beweren. Maar het is niet verwonderlijk dat ik tot zulke zware taalmiddelen grijp. Goor speelt in op angsten die op onwetendheid leunen. Die leunen op basale, makkelijke onderuit te halen angsten; angsten zoals een kind die kent wanneer het denkt dat onder het bed monsters leven. Kijk even onder het bed. Daar groeien geen planten die entartet zijn. Die planten groeien in het hoofd van PvP-adepten.

Maar ik maak me dus wel degelijk zorgen over planten. Ik liep deze week door de buurt waarin ik woon en zag op allerlei billboards een reclame. De slogan was:

“Planten zijn de nieuwe koe.”

Ik heb die zin even tot me laten doordringen. Planten zijn dieren? Nee. Planten zijn herkauwers? Ook niet. Planten staan in stallen?

Nonsens, het ging om iets als planten die voedingsstoffen kunnen leveren die je normaal alleen in bijv. koemelk vindt. Dat klopt niet, die claim, als ik voedings- en dieetdeskundigen moet geloven. Maar los daarvan, wat is het gevolg van deze botte aanpak? Jawel, dat planten worden misbruikt en gekweekt om als nieuwe ‘melkkoe’ te functioneren.

Kijk, daar hoor ik de PvP dus niet over. Daar zie ik Goor dus niets over twitteren (ik dacht eerst dat GW achter het twitteraccount van bomengids zat, maar nee, de tweets van dat account zijn te beschaafd om de spreekbuis van de PvP te zijn).

De PvP maakt zich druk over de vraag of uitheemse bomen winden kunnen laten. Ja, volgens de PvP wel; niet omdat ze een anus hebben, maar dat ze stinkende gassen loslaten.

Er is al weer een vraag uitgegaan richting Goor, namelijk of dat ook voor inheemse bomen geldt.

© Rick Ruhland 2019

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.