Partij voor planten XVII

Verwarring alom. In een uitgebreid interview doet Goor enkele pittige uitspraken over een meldpunt voor korstmossen. Wat is namelijk loos? Goor is een beetje boos op al die planten die een mens omarmen. Met name de korstmossen, die, quote: ‘een stelletje kankerlijers zijn die meeliften op het succes van anderen en die niet anders zijn dan de deugplanten die de ontwikkeling van ons, superioriteitplanten, in de weg staan.’

Ik heb me zoals gewoonlijk verdiept in de uitlatingen van Goor, en kwam op het korstmosmeldpunt van de PvP. Een website waar je anoniem kon melden dat je ergens een korstmos had gezien die niets anders deed dan in de zon (en regen) zich tegoed deed ‘aan onze cultuur’. Zo stond het er echt: ‘Te goed doen aan onze cultuur’. Ok, zo stond het er niet, er stond ‘Tegoed doen aan onze kultuur’, maar dat is een gegeven: zij die zich op het botte en onbeholpene af zogenaamd inzetten voor onze cultuur hebben een uitzonderlijk slechte beheersing van de Nederlandse taal.

Dat doet allemaal ter zake. Immers, taal is gedrag. En aan gedrag herken je de schandaleuze minachting voor anderen.

Echter, dat is niet het meest cruciale punt. Wat het punt is: korstmossen zijn geen planten. Korstmossen zijn symbionten. Een samenleefvorm van een schimmel en een wier. Geen planten. Waarom maakt Goor zich er zou druk over? Dit is heel fout. Want voor je het weet, wil hij alle virussen en bacteriën ook uit de wereld helpen. En hij heeft niet in de gaten dat de wereld niet kan leven zonder virussen en vooral niet zonder bacteriën.

Is dit het volgende nonsens-verhaal waar andere planten in trappen?

© Rick Ruhland 2019

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.