Zielige dagen in de maand Maart

Ik verbaas me zelf soms. Dan wil ik graag niet depressief zijn, en dan ga ik in plaats van in bed liggen, het internet afstruinen.

Dat is niet altijd een goed of slim iets om te doen. Want dan kom je op sites als deze: een site over de bijzondere dagen van het jaar. In dit geval van de maand maart.

Ga eens kijken op die site. Dan zie je dat er bijzondere dagen zijn. Zoals deze week: Loodgietersdag (vandaag!), Dag van de Nier, en mijn favoriet, aanstaande vrijdag: Dag van de Slaap. In het overzicht van deze week valt verder op dat deze week de week van de hoogbegaafdheid is (zou mijn zoon dat weten? Want als niet, dan is hij ook niet hoogbegaafd, denk ik).

Maar dan nu het zielige: 18 maart en 26 maart zijn helemaal geen dagen. Niets. Niet eens de dag van het Niets. Overigens, april heeft nog meer dagen zonder iets. Zouden dat dagen zijn om een einde aan je leven te maken?

Zielig voor die dagen. Misselijk en ziekmakend. Mij maakt dat enorm neerslachtig. Ik denk dat ik maar weer mijn bed in kruip.

© Rick Ruhland 2019

Advertisements

22 thoughts on “Zielige dagen in de maand Maart

   • Kom kom. Een dag per jaar een taart: dat zet geen zoden aan de dijken. Of spek aan de heup. Welke boeken c.q. schrijvers? Ik zal binnenkort eens wat schrijven op mijn weblog over auteurs waar ik van geniet of respect voor heb.

   • Ik lees vooral zware dingen, de krochten van de ziel. Of om het denken verder te helpen of omver te gooien. Als het maar verrast.

   • Verrast worden moet. Niets zo erg (ook in films, naast muziek en schrijven helemaal mijn ding) als herhaling. Verder denken? Hm, ja, zoals Pratchett en Murakami.

   • Ikzelf ben niet zo een literatuurlezer. Ik heb net bijvoorbeeld een boek over de geschiedenis van de psychiatrie achter me kiezen. Nu ga ik korte verhalen van een alcoholiste lezen die pas na haar dood bekend werd. Ach, een mens zoekt het leven.

   • Ik lees niet perse literatuur (een containerbegrip dat vooral de highbrow-elite gebruikt om andere boeken neer te halen, en voor mij is literatuur een begrip dat niets zegt), ik lees wel die schrijvers die een wereld openen. Zeer weinig Nederlandse schrijvers, overigens. Daar gaat een blogtekst binnenkort (ergens in mei) over.

   • Wat je zegt ja. Het is een kwestie van tijd. Boeken kosten tijd. Dus het blijft keuzes maken.
    Wat anderen denken dat laat me al tijden koud.

   • Eens. Wat voor lezen geldt, geldt ook voor schrijven. Ik zou ook nooit willen lezen / schrijven wat andere goed achten. Ik schrijf om mijn verhalen uit mijn hoofd te krijgen, ik lees om andere verhalen in mijn hoofd te krijgen.

   • Die hebben met veel muzikanten samengewerkt, o.a. Michael Stipe. Mijn smaak gaat vele kanten op (wel gek is dat ik er weinig over schrijf op mijn weblog): oude jazz, koormuziek uit de renaissance, Bach, metal, folk, rock, pop, ambient en minimal house, en nog veel meer.

   • Ah ja. Ik vind wel dat je bij jezelf moet blijven. Muziek is ook belangrijk voor mij. Maar omdat ik eigenlijk me hele leven al geterorriseerd door geluid wordt, ben ik meer van de poëzie. Mensen gebruiken het te vaak als schild. En daar wil ik doorheen gaan.

   • Wat je zegt. Ik heb een tijd geen hap door me keel kunnen krijgen. Dat is al tijden terug wel. Een echte kunstenaar eet gewoon van een ander walletje. Ik hou veel van oude muziek en ambient. Maar het meest hou ik van het leven als muziek. En hopelijk komt het nog eens aan. Afijn, wees echt. Dat is mijn motto.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.